Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Μια μέρα με τη Χείρα Βοηθείας: πράξη αλληλεγγύης


Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, ο Σύλλογός μας συμμετείχε στην προετοιμασία της αποστολής τροφίμων σε οικογένειες του Αποκόρωνα, μια πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η ομάδα Γέφυρα (άνθρωποι "όλων των εθνών, των πολιτισμών και των εμπειριών" που ζούν στον Αποκόρωνα) με την ονομασία Χείρα Βοηθείας, σε στενή συνεργασία με το Ίδρυμα Αγία Σοφία.



Στη μεγάλη αίθουσα του σχολείου του χωριού μας, που τα τελευταία χρόνια δεν λειτουργεί, συγκεντρώνονται ρούχα, τρόφιμα και άλλα αγαθά που διατίθενται σε άπορες οικογένειες του Αποκόρωνα. Έτσι, την Τετάρτη είχαμε να ετοιμάσουμε, μαζί με τους εθελοντές της ομάδας Γέφυρα που έχουν και το γενικό πρόσταγμα της όλης δράσης, 254 τσάντες με τρόφιμα. 



Χρειάστηκε να ετοιμαστούν 254 σακούλες με τρόφιμα, από τις οποίες οι 146 πηγαίνουν σε οικογένειες με παιδιά! Η διάθεση έγινε το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου.
Στο τέλος, συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα του Συλλόγου μας για να ξαποστάσουμε, να πιούμε καφέ και να κεράσουμε κουλουράκια και άλλα καλούδια που είχαμε ετοιμάσει για την περίσταση.


Σημ. Όλες οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από την ομάδα της "Γέφυρας". Βρίσκονται όλες (και περισσότερες ακόμη) στον ιστότοπο της.