Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Το αγροτικό ιατρείο στο Νίππος

Η σημερινή εικόνα του αγροτικού ιατρείου στο Νίππος σε τίποτα δεν θυμίζει (ευτυχώς) την προηγούμενη εικόνα


Μια σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Σύλλογος "Περβολίτσια" τους τελευταίους μήνες για την οργάνωση του ιατρείου στο Νίππος και τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής αλλά και αισθητικής, τόσο για τους χωριανούς που το έχουν ανάγκη και το επισκέπτονται, όσο και για τον αγροτικό γιατρό που χρειάζεται το κατάλληλο περιβάλλον και τα μέσα για να επιτελέσει το έργο του με τον καλύτερο τρόπο.

Το αγροτικό ιατρείο του χωριού στεγάζεται σε αίθουσα του παλαιού Δημοτικού Σχολείου. Μέχρι πριν λίγο καιρό, στο ιατρείο ήταν ορατή η εικόνα της εγκατάλειψης (αλλά και της αδιαφορίας) από τους αρμόδιους τοπικούς παράγοντες του Δήμου. Χάρη στις προσπάθειες του Συλλόγου Γυναικών, ο χώρος ανακαινίστηκε, βάφτηκε και πρόσφατα, με έξοδα μάλιστα του Συλλόγου, εξοπλίστηκε με ένα εξεταστικό κρεβάτι, το σκαλοπατάκι του για διευκόλυνση των ασθενών, ένα παραβάν για λόγους διακριτικότητας και ένα ντουλάπι για την αποθήκευση των αναλώσιμων υλικών του ιατρείου.

Τα μέλη του Συλλόγου, αλλά και όλοι οι Νιππιανοί άκουσαν την υπόσχεση που έδωσε ο Δήμαρχος Αποκορώνου στη συνεστίαση της 16ης Αυγούστου, πως και ο Δήμος είναι πρόθυμος να συνδράμει ώστε να καλυφθούν οι ανέγκες του χωριού.

Οπωσδήποτε χρειάζονται να γίνουν κι άλλα, πάντως το ιατρείο στο Νίππος είναι πλέον ένας χώρος καθαρός, άνετος και με τον ελάχιστο εξοπλισμό  ώστε να λειτουργεί αξιοπρεπώς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου