Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας 2015




Η Sue (πρώτη αριστερά) κέρδισε φέτος το φλουρί
Οταν διαλέξαμε το Σάββατο, 3 του Γενάρη το βράδυ, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης  πίτας του συλλόγου «Περβολίτσια», δεν είχαμε φαντασθεί την επέλαση της βαρυχειμωνιάς. Ο χειμώνας αγρίεψε πολύ φέτος, μας φοβέριζε πολύ με βροχές, με κρύο και με χιόνια.

Οι επισκέπτες δεν μετάνιωσαν που άφησαν τη ζεστασιά τους  για νάρθουν στη γιορτή μας. Η θερμαινόμενη αίθουσά μας βοήθησε στην εγκάρδια και φιλική χαρούμενη ατμόσφαιρα ανάμεσά μας και σ’ όλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους αψηφώντας  την παγωνιά και γιορτάσαμε τον ερχομό του 2015. Ήταν μαζί μας ο Νιππιανός Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης  με τη σύζυγό του, αντιδήμαρχοι, η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου καθώς  και ο κ. Τερεζάκης, πρόεδρος των πολιτιστικών συλλόγων Αποκορώνου με την παρέα του, συγγενείς και  φίλοι από τα Χανιά και τα διπλανά χωριά.



Ο  παπα-Μιχάλης ευλόγησε την πίτα μας και ο κ. Κουκιανάκης  στη σύντομη ομιλία του, μας ευχήθηκε και καλωσόρισε τον καινούριο χρόνο.

Αμέσως μετά, οι επισκέπτες μας κι όλοι εμείς απολαύσαμε τα πρωτότυπα ορεκτικά και τα νόστιμα μεζεδάκια που όλα τα μέλη του συλλόγου μας ετοίμασαν ειδικά γι’ αυτή τη βραδυά. Τιμήσαμε δεόντως τα  βραστά ζυγούρια και το τέλειο πιλάφι που τόσο περιποιήθηκε για τη γιορτή μας το «Ιπποκορώνιον» και τσουγκρίσαμε τα ποτήρια μας «καλοπιάνοντας» τον καινούριο χρόνο για να ’ναι λιγότερο δύσκολος από τους προηγούμενους που τόσο μας έχουν ταλανίσει.



Το «φλουρί» της πίτας μας περιείχε  ένα εισιτήριο για την Αθήνα με επιστροφή, το  κέρδισε η Sue Maher  (αγγλίδα, μόνιμη κάτοικος Νίππους που διάλεξε με το σύζυγό της Roger το χωριό μας για τις χάρες, τις ομορφιές του και τους κατοίκους του, είναι δραστήριο μέλος του συλλόγου μας και πολύ καλή μαγείρισσα - «κόλλησε ταλέντο» - από... τις νιππιανές!).

Αρκετοί από τους υπόλοιπους παρηγορήθηκαν κερδίζοντας τα διάφορα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς, και όλοι περάσαμε μια κεφάτη και όμορφη βραδιά. Κάνει τόσο καλό το να ξεχνούμε έστω και για ένα βράδυ τις έννοιες ή γυρεύοντας  λύσεις στα προβλήματά μας.





Χίλια  ευχαριστώ από το σύλλογό μας σε όλους που ήταν κι είναι κοντά μας και δίπλα μας.

Πολλές κι ολόθερμες ευχές απ’ όλο το χωριό και από το σύλλογο «ΠΕΡΒΟΛΙΤΣΙΑ» σε όλους εσάς και σ’ αυτούς που αγαπάτε για μια Καλή Χρονιά γεμάτη Υγεία, Αγάπη, Προκοπή και Ομόνοια και το 2015 να ευοδώσει όλες τις προσδοκίες.

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ  Ο  ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ  ΧΡΟΝΟΣ

Η πρόεδρος

Εύη -Packeu – Κακατσάκη              

evianippos@hotmail.fr