Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Το αγροτικό ιατρείο στο Νίππος

Η σημερινή εικόνα του αγροτικού ιατρείου στο Νίππος σε τίποτα δεν θυμίζει (ευτυχώς) την προηγούμενη εικόνα


Μια σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Σύλλογος "Περβολίτσια" τους τελευταίους μήνες για την οργάνωση του ιατρείου στο Νίππος και τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής αλλά και αισθητικής, τόσο για τους χωριανούς που το έχουν ανάγκη και το επισκέπτονται, όσο και για τον αγροτικό γιατρό που χρειάζεται το κατάλληλο περιβάλλον και τα μέσα για να επιτελέσει το έργο του με τον καλύτερο τρόπο.

Το αγροτικό ιατρείο του χωριού στεγάζεται σε αίθουσα του παλαιού Δημοτικού Σχολείου. Μέχρι πριν λίγο καιρό, στο ιατρείο ήταν ορατή η εικόνα της εγκατάλειψης (αλλά και της αδιαφορίας) από τους αρμόδιους τοπικούς παράγοντες του Δήμου. Χάρη στις προσπάθειες του Συλλόγου Γυναικών, ο χώρος ανακαινίστηκε, βάφτηκε και πρόσφατα, με έξοδα μάλιστα του Συλλόγου, εξοπλίστηκε με ένα εξεταστικό κρεβάτι, το σκαλοπατάκι του για διευκόλυνση των ασθενών, ένα παραβάν για λόγους διακριτικότητας και ένα ντουλάπι για την αποθήκευση των αναλώσιμων υλικών του ιατρείου.

Τα μέλη του Συλλόγου, αλλά και όλοι οι Νιππιανοί άκουσαν την υπόσχεση που έδωσε ο Δήμαρχος Αποκορώνου στη συνεστίαση της 16ης Αυγούστου, πως και ο Δήμος είναι πρόθυμος να συνδράμει ώστε να καλυφθούν οι ανέγκες του χωριού.

Οπωσδήποτε χρειάζονται να γίνουν κι άλλα, πάντως το ιατρείο στο Νίππος είναι πλέον ένας χώρος καθαρός, άνετος και με τον ελάχιστο εξοπλισμό  ώστε να λειτουργεί αξιοπρεπώς

Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Η καλοκαιρινή συνεστίαση του Συλλόγου

Πάνω από 200 άτομα συγκεντρώθηκαν στην ταβέρνα "Ιπποκορώνιον"

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η καλοκαιρινή συνεστίαση του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013 στην ταβέρνα του χωριού "Ιπποκορώνιον". Αρχικά, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κατερίνα Κοτσιφάκη διάβασε λίγα λόγια εκ μέρους της Προέδρου Εύης Κακατσάκη που απουσιάζει στη Γαλλία για λόγους υγείας, εκφράζοντας και τις ευχές όλων για γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στο χωριό.  


Η Αντιπρόεδρος Κ. Κοτσιφάκη χαιρετίζει την εκδήλωση του Συλλόγου
Ο δήμαρχος Αποκορώνου κ. Γρηγόρης Μαρκάκης που χαιρέτησε στη συνέχεια, εξέφρασε την υποστήριξή του στις δραστηριότητες των γυναικών του Νίππους, τονίζοντας την ιδιαίτερη συμβολή της Προέδρου και την ανάγκη να συνεχιστεί αυτή η υποστήριξη ώστε και το έργο του Συλλόγου να μην σταματήσει για το καλό του χωριού. Αναφέρθηκε μάλιστα ξεχωριστά στις ενέργειες που έγιναν με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών και την ιδιαίτερη μέριμνα της Προέδρου για την οργάνωση του ιατρείου του Νίππους και υποσχέθηκε ότι και ο Δήμος θα βοηθήσει όσο μπορεί ώστε να καλυφθούν ανάγκες που υπάρχουν.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου Γρ. Μαρκάκης χαιρετίζει την εκδήλωση
Το μουσικό πρόγραμμα ήταν πλούσιο και ποιοτικό, ενώ τα παιδιά του χορευτικού Συλλόγου "Ακρίτες" χόρεψαν όμορφα τους Κρητικούς χορούς.







Τα εδέσματα ήταν πλούσια, στα οποία συνέβαλαν και οι γυναίκες μέλη του Συλλόγου που είχαν ετοιμάσει καλιτσουνάκια, πίτες και λογής άλλα μεζεδάκια, να συνοδεύουν τα εξαιρετικά πιάτα της ταβέρνας.

Υπήρξαν και οι τυχεροί της βραδιάς, αυτοί που κέρδισαν στην κλήρωση από τα δώρα που είχαν προσφέρει φίλοι του Συλλόγου.

Ήταν μια όμορφη βραδιά, μια ανάσα χαράς μέσα στις δύσκολες στιγμές που περνούμε στον τόπο μας.

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά του Νίππους

Τα έργα των παιδιών σε έκθεση και παζάρι για ενίσχυση του Συλλόγου
Μια σημαντική πρωτοβουλία ανέπτυξε ο Σύλλογος το φετινό καλοκαίρι. Με την εθελοντική συμμετοχή της νηπιαγωγού Ελένης Μπονάκη, τα παιδιά του Νίππους δραστηριοποιήθηκαν σε πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης. Συγκεκριμένα, δυο φορές την εβδομάδα και για 3 ώρες, 15 παιδιά ασχολούνταν στα γραφεία του Συλλόγου με διάφορες δράσεις, σωστή κυψέλη δημιουργίας.

Περιμένοντας ν' αρχίσει η γιορτή
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε την Τρίτη 13 Αυγούστου 2013 με μια μικρή γιορτή, στην οποία τα παιδιά χόρεψαν ελληνικούς χορούς και παράλληλα παρουσίασαν τα έργα που είχαν κατασκευάσει στη διάρκεια του προγράμματος.



 





Ο ενθουσιασμός ολοφάνερος στα μάτια των παιδιών

Οι μαμάδες είχαν ετοιμάσει πλούσια εδέσματα για επισφράγιση των καλών εντυπώσεων
Η βιβλιοθήκη του Συλλόγου είχε μετατραπεί σε εργαστήριο με τις κατασκευές των παιδιών